Avtale Anticimex – Skadedyr

Boligselskapet har en løpende avtale med skadedyrselskapet Anticimex om behandling av skadedyr i gården vår. Hvis du har skadedyr i leiligheten din kan du kontakte Anticimex.no på telefon 815 48 250 og oppgi vårt kundenummer 44006285 så vil de komme på en inspeksjon og iverksette nødvendige tiltak. Avtalen vår «Anticimex Fullserviceavtale Skadedyr» er en avtale som innbefatter beskyttelse mot, og sanering av alle typer skadedyr, både insekter, rotter og mus. Den omfatter ikke behandling av sopp eller mugg. 

Beboere som bryter vedlikeholdsplikten eller at det påløper merkostnader som ikke dekkes av totalavtalen (transport, fryselager mm.) må dekke dette selv.

OBS! Veggedyr er et sterkt økende problem i Oslo, og verden forøvrig, og de siste to årene har dette lille utøyet spredd seg med rekordfart. Det har vært mange medieoppslag om plagen det siste året. Ta en google-søk for å finne ut mer. Dersom det oppdages veggedyr i en leilighet kreves det en omfattende og øyeblikkelig behandling, da dyrene dessverre også kan spre seg fra leilighet til leilighet, selv om det er sjeldent. Men sist år måtte fire av ti leiligheter i en av oppgangene her gjennomføre behandling. Veggedyr gjemmer seg bak lister og i vegger, og ikke minst i madrasser og sengeben og er vanskelig å oppdage, men svært plagsomt hvis de har bosatt seg i leiligheter eller hus. De kommer frem om natten og stikker/biter sovende mennesker, og det kan se ut som en mengde små loppe- eller myggstikk. Og de kan altså forflytte seg gjennom ventilasjonssystemer. Folkehelseintituttet har hatt mange oppslag om veggedyr det siste året. Økende reising har fått fart på spredningen, da folk intetanende har med et kryp hjem i kofferten. Vi ønsker ikke å skape hysteri rundt dette, men det er viktig at man setter seg inn i hva det er og tar affære dersom man mistenker at disse krypene har bosatt seg i leiligheten. Det har også vært møllplager i noen leiligheter og kjellerboder, og vi oppfordrer alle til å ta affære så tidlig som mulig.