Vaskeriet og bruk av maskinene

Slik bruker du maskinene:

Du må ha vaskekort. Dette fungerer som et betalingskort som fylles med penger og der det blir gjort «uttak» fra hver gang du bruker det. Kortet får du hos den vaskeri-ansvarlige i styret. Hun/han er i vaskeriet hver andre tirsdag i måneden mellom kl. 18.30 og kl. 19. Det kan betales kontakt eller med Vipps

Kortet plasseres i kortmaskinen her. Du kan lese av på skjermen hvor mye penger som gjenstår.

Reservere vasketid:

Det er mulig å reservere vaske- og tørketid, men reservasjonen blokkerer ikke andre fra å bruke maskinene. Man kan altså oppleve å ha reservert tid og finne andres klær i maskinene. DERFOR: Sjekk alltid ukeplanen i kortautomaten (ved å trykke på «Turtavle») for å se om det er ledig eller ikke. Reservasjon er over intervaller på 2 timer og koster kr 5. Reserverte timer er synlige med et kryss.

Vaske:

Det er 3 maskiner å velge mellom, to ulike typer. Forklaring på hvordan de brukes (programvalg etc) ligger på toppen av maskinene. Man får ikke startet maskinen før man har brukt vaskekortet til å betale. For å vaske, velger man knappen «vaskeri» på kortautomaten. En vask koster kr 15.

OBS! Venter man for lenge med å starte maskinen(e) etter betaling, risikerer man å måtte betale på nytt.

Tørke:

Én tørkemaskin er i drift. Temperaturknappen er ødelagt, så man kan bare velge lengde på tørketiden. For full maskin med håndklær og sengetøy, kan man trenge 45 min. Det koster kr 15. Prisen for 30 min er kr 10. Det er mulig å åpne døren underveis for å ta ut klær. Trykk på knappen for å starte den igjen.

Det er også mulig å henge klær til tørk i skapene i rommet bak. Det er ikke varme i skapene, så det tar noe tid før vasken blir tørr.

Ser man at det ligger ferdig vask/tørk i maskinene, er det lov å fjerne dette for å ta maskinene i bruk. Men da skal man først sjekke at man ikke er innenfor den reserverte tiden til en annen beboer.